Reakcije u srpskim medijima: ‘Ja bih ove naše po kazni ostavio na SP-u da s tribina prate Hrvate kako igraju nogomet i kako se bore za grb i zemlju’

Mediji s prostora bivše Jugoslavije uglavnom su korektno izvještavali o pobjedi Hrvatske, za razliku od izljeva mržnje i ljubomore na regionalnim internetskim forumima.

 Večernje novosti su se pozabavile Kolindom Grabar-Kitarović čiju su proslavu Vidina gola popratili naslovom “HRVATICA SE OPUSTILA: Kolinda zaigrala u loži, Medvedev i Infantino iznenađeni”.

Novosti nisu stale na ovome, nego su optužili Domagoja Vidu i Ognjena Vukojevića, koji su više godina igrali za kijevski Dinamo, da su “uzviknuli fašistički pozdrav ‘Slava Ukrajini’ u videoobraćanju nakon pobjede u četvrtfinalu”.

Slično piše i B92: “Ovaj gest umnogome podsjeća na provokacije švicarskih reprezentativaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake na meču sa Srbijom. Vidjet ćemo hoće li FIFA reagirati na ovaj snimak i kazniti reprezentativca Hrvatske zbog političkih poruka i provociranja rivala”.

Međutim na B92 su pohvalili nastup hrvatske reprezentacije, uz konstataciju kako je Luka Modrić jedan od kandidata za najboljeg igrača turnira u Rusiji, a tu titulu bi “mogao ponijeti već u srijedu ako odigra na sličnom nivou protiv Engleske”.

Sarajevski portal Klix objavio je nekoliko tekstova, bez komentiranja igre, kako je “pobjeda Hrvatske bakljadom i pjesmom proslavljena i u Vitezu, a i u Sarajevu, gdje su navijači reprezentacije Hrvatske u nekoliko automobila trubeći prodefilirali glavnim gradom”.

Oslobođenje je ocijenilo kako je nakon sjajne utakmice, jedanaesterce bolje izvodila Hrvatska, dok su crnogorske Vijesti utakmicu opisale kao “ruski rulet u Sočiju u kojem su nakon 120 minuta viđena četiri gola, a onda poslije penala i trijumf “vatrenih”.

Slovenski dnevnici Delo i Večer korektno su izvještavali s utakmice, uz reportaže o “euforiji kod naših južnih susjeda”, misleći na Hrvatsku. (jutarnji.hr)

Facebook Comments