Merkel odgovorila na Trumpove prozivke

Njemačka kancelarka Angela Merkel odgovorila je na prozivke američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazavši da je Njemačka neovisna u donošenju odluka.

Merkel je po dolasku na summitu NATO-a rekla da je Njemačka jedna od zemalja koje s najviše vojnika sudjeluju u NATO-ovim misijama te da je slobodna od ruske kontrole od pada Berlinskog zida.

Ja sam osobno živjela u dijelu Njemačke, koji je zauzeo Sovjetski Savez. Vrlo sam sretna što smo danas ujedinjeni u slobodi, kao Savezna Republika Njemačka. Stoga možemo voditi vlastitu politiku i donositi neovisne odluke, rekla je Merkel.

Njemačka ministrica obrane odgovorila Trumpu

Američki predsjednik oštro je u Bruxellesu napao Njemačku, posebno se okomivši na plinovod Sjeverni tok II zbog čega je, kako je rekao, postala zarobljenik Rusije. Moram reći da je jako tužno kada Njemačka sklapa veliki naftne i plinske dogovore s Rusijom, a od nas se očekuje da je štitimo od Rusije, dok oni svake godine plaćaju milijarde Rusiji, rekao je Trump tijekom radnog doručka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.(hrt)

Facebook Comments