Plenković se hvali: Imamo najmanju nezaposlenost još od 90-ih

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prije početka sjednice iskazao sućut u ime hrvatske Vlade i hrvatskog naroda Grčkoj koja se suočava s velikim požarima koji su odnijeli najmanje 80 života. Istaknuo je i da je Hrvatska spremna pomoći s dva protupožarna zrakoplova ako dobije signal iz Grčke da je pomoć potrebna.

Plenković se osvrnuo i na stupanje na snagu zakona o blokiranim koji su dogovi manji od 10 tisuća kuna otpisani automatski. ‘Riječ je o potpunom otpisu duga za više od 5000 ljudi čiji je dug bio manji od 10 tisuća kuna, a drugima je smanjen. Ukupan iznos koji je otpisan je 1,3 milijarde kune’, kazao je Plenković.
‘Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama RH za svibanj 2018. iznosila je 6.352 kune, što je na godišnjoj više za 3,4 posto’, iznio je podatke premijer. Kazao je potom i da je prosječna plaća narasla za 710 kuna od kada je ova Vlada preuzela dužnost. Plenković smatra da su tu ostvarili velike pomake, a kazao je i da je stopa nezaposlenosti u zemlji tek 8,6 posto.(tportal)

Facebook Comments