Vlada o zakonima o otocima, potpomognutim područjima i brdsko-planinskim područjima

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici, između ostaloga, raspravljat će o “Nacrtu prijedloga zakona o brdsko-planinskim područjima”, i o “Nacrtu prijedloga zakona o otocima”.

Također, na dnevnom redu je i “Nacrt prijedloga zakona o potpomognutim područjima”, kao i “Nacrt prijedloga zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima”.

Uoči sjednice Vladina užeg kabineta ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac najavila je da će se na sjednici Vlade iz njezina resora naći zakoni o otocima, potpomognutim područjima i brdsko-planinskim područjima. Tome treba dodati Zakon o stambenom zbrinjavanju, koji je u ingerenciji Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, što čini paket zakona, kao nastavak onoga što smo radili kroz izmjene Zakona o regionalnom razvoju, rekla je Žalac novinarima.

Vlada razmatra Hrvatsku kao zemlju s regionalnim specifičnostima i o tomu vodi računa. Posebno za otoke, posebno za potpomognuta područja, ovisno o pokazateljima, prije svega gospodarskim, usmjerit ćemo sredstva i mjere, poručila je Žalac. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments