Aktualno Županija

Bajaga Hladnom pivu poručio da su šmekeri, HSP cijelu situaciju prozvao “hajkom na karlovačke branitelje”?

foto ilustracija

Otkazivanje koncerta Momčila Bajagića Bajage na Karlovačkim danima piva u protekla dva dana jedna je od top tema ne samo lokalnih, nego i nacionalnih medija, a činjenica da je Grad Karlovac kao organizator otkazao gostoprimstvo poznatom glazbeniku iz Srbije na traženje predstavnika braniteljskih udruga, izazvala je polemiku na društvenim mrežama. Podsjetimo, jučer su u javnosti istupili i glazbenici iz Hladnog piva koji su po želji organizatora trebali doći kao “zamjena”, no poručili su da to ne žele a organizatoru karlovačke manifestacije dodatno spustili Bajaginom pjesmom “Ovo je Balkan” na svom Facebook profilu.

Zanimljivo, cijelu situaciju jučer je komentirao i sam Bajaga uoči koncerta koji je održao u Puli.

– Dečki iz Hladnog piva su super. Svaka čast. Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto. Šmekerski i kolegijalno, kazao je Bajaga za VICE. Na dodatna pitanja o tome što se promijenilo, pa ove godine nije dobrodošao u Karlovac, nije želio odgovoriti, uz ispriku da se sprema za večerašnji koncert.

Od predstavnika branitelja kojima je koncert zasmetao do sada nije bilo komentara, a noćas se oglasio karlovački HSP, odnosno njihov predsjednik Veselko Krnjić koji je i član predsjedništva HSP-a i Povjerenstva za branitelje.

Priopćenje HSP-a prenosimo u cijelosti…

Slučajno ili ne ali stvorila se priča oko narodne manifestacije Karlovačkih dan piva. Dani piva u Karlovcu su zamišljeni, a i organiziraju se kao manifestacija za široke narodne mase. Dani piva nemaju (nažalost) karakter kulturno umjetničke ili turističke manifestacije. Kakav događaj, takav i izbor izvođača.
Digla se hajka na karlovačke branitelje da su bili protiv nastupa Bajage i Instruktora, a po pisanju menadžera Momčila Bajagića – Bajage, nastup uopće nije bio dogovoren.

Krije li se tu obračun s hrvatskim braniteljima ili prikrivanje nesposobnosti organizatora da osigura dovoljan broj izvođača. Kad se radi o izvođačima, Povjerenstvo HSP-a za Hrvatske  branitelje je protiv nastupa Bajage a i Hladnog piva. Upitan je nastup Bajage 1993 g. u, tada još okupiranom Kninu, a što je pjevao nije nama uopće važno. Kao zamjena, Hladno pivo je odbilo nastupiti. Očito je Mile u svojoj neinformiranosti, odlučio dati moralnu potporu Bajagi i navući bijes javnosti na hrvatske branitelje. Bajaga je u svojoj pjesmi zajedno s Borom Čorbom izrazio žal za raspadom Jugoslavije. Mile Kekin sa svojim izjavama oko dvojezičnosti u Vukovaru, i izjavom da su njegovi pobijedili 45-e godine, pokazao da je istomišljenik s Bajagom.

Mi iz HSP-a odgovorno tvrdimo da su hrvatski branitelji zaustavili i pobijedili srpski fašizam kao i pobornike nekakve nove Jugoslavije, a u stvari velike Srbije. Zašto se nisu uzele činjenice, nego se morala povesti hajka na hrvatske branitelje grada Karlovca? Gospodo, svoje obračune i poravnanja tražite kroz institucije, a ne preko hrvatskih branitelja.(KAportal)