Britanska turistkinja pretučena u Splitu – 18-godišnja čistačica dobila prekršajnu prijavu, hostel je zatvoren

Splitska policija potvrdila je da je postupala u slučaju 26-godišnje Britanke koja je tamošnjim medijima ispričala kako je pretučena metalnom palicom dok je bila na odmoru u Hrvatskoj jer je odbila iskeširati dodatni novac za odmor u hostelu.

Laura Denmar (26) je, doduše, ustvrdila kako je zadobila ozljede glave, slomljenu ruku i masnice po tijelu nakon što su nju i dečka napali, dok u policiji navode da je zadobila lakše tjelesne ozljede. Fizički je Britanku napala 18-godišnja djelatnica hostela koji je u konačnici i zatvoren.

“31. srpnja 2018. u 11:37 sati zaprimljena dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću (državljanka Velike Britanije), zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smještaja. 26-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog, zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nadalje, zajedno sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta, kojom prilikom su utvrđene nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti, te izdala rješenje o zabrani rada”, stoji u odgovoru koji smo dobili na naš upit o navedenom slučaju.

Laura je studentica drame, a s dečkom Jeremyjem Lafondom (39) rezervirala je smještaj u hostelu za 60 funti na noć (skoro 500 kuna). Međutim, kad su po dogovoru stigli u centar grada, uputili su ih u predgrađe.

‘Rekli su nam da u drugom hostelu moramo pokupiti ključeve i onda otići u stan. Kad smo stigli, odmah nam je bilo jasno da to nije skroz legalno. Imali su 30 kreveta i samo jednu kupaonicu, a nitko ništa nije kontrolirao. Nismo imali gdje drugdje spavati, a već smo platili pa smo odlučili ostati. Posljednji dan našeg boravka došla je čistačica i rekla da moramo odmah napustiti prostor ili nadoplatiti. Rekla sam joj da je to nerazumno i odbila dati novac, a ona nam je rekla da će zvati policiju ako ne odemo.

Znala sam da posao nije legalan pa sam joj rekla neka zove policiju. Umjesto toga ona je pozvala nekog muškarca za kojeg vjerujemo da je vlasnik. Odlučili smo otići čim prije, ali ona je zaključala vrata da ne možemo izaći dok on ne dođe. Kad je stigao, bio je s još jednim muškarcem. Pritisnuo je Jeremyja na zid, a žena je mene počela mlatiti metalnom šipkom. Bilo je grozno’, ispričala je Laura koja će boravak u Hrvatskoj očito dugo pamtiti i to, nažalost, ne po dobrome.(KAportal)

Facebook Comments