Plenković nervozno reagirao na objavu iskaza USKOK-a

PLENKOVIĆ NERVOZNO REAGIRAO NA OBJAVU ISKAZA USKOK-u ‘Agrokor je završena priča, a sve ovo je politički orkestrirano na prvi radni dan Vlade’
– Mislim da bi cijela javnost, pogotovo ona ekonomska i politička, trebala biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Vlade Dalić, jer smo izbjegli ekonomski slom hrvatskog gospodarstva. Sve što smo radili – radili smo u interesu kompanije i to sve bez angažmana novca iz državnog proračuna, kazao je u četvrtak poslijepodne premijer Andrej Plenković, odgovarajući na pitanja novinara vezano uz transkripte iskaza Martine Dalić Uskoku, koji su objavljeni u srijedu.

Na pitanje je li sve bilo transparentno, Plenković je odgovorio:

– O tome smo već toliko puta raspravili. Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego stranke, vi se igrajte, ja za to nemam vremena, piše N1.

Na novinarsku konstataciju da ministar financija Zdravko Marić nije Povjerenstvu za sukob interesa prijavio sve sastanke oko Agrokora na kojima je sudjelovao, premijer je kratko kazao:

– Povjerenstvo je donijelo sve zaključke.

Novinari su premijera pitali da komentira činjenicu da su protiv njega na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa otvorena četiri predmeta.

– Već sam to odgovorio prije par mjeseci, tu ništa nije sporno ako te prijave rade političke stranke, onda morate znati da je ovo sve na prvi radni dan Vlade politički orkestrirano: i oko ministra Kujundžića, i oko Uljanika i ovo recikliranje tema. Ja se tome suprotstavljam. Sve su to passe teme, to je dio političke borbe, znamo što radimo, izjavio je.

Ni na ustrajanje novinara premijer nije dao odgovore na pitanja proistekla iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić istražiteljima.

– Sve sam vam to puno puta odgovorio, ali vi imate te pitalice u mobitelima pa ih pitate, rekao je.

Premijer je potvrdio da će u četvrtak poslijepodne imati sastanak s Upravom Uljanika.

– Postupat ćemo u okviru zakonska i voditi računa o novcu poreznih obveznika, kazao je Plenković, piše N1.(jutarnji.hr)

Facebook Comments