Aktualno OG sada Ogulin

Trg generala Petra Stipetića-nije potrebno dodavati ulicu i mijenjati adrese

Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA) uputila je prijedlog Odboru za imenovanje ulica i trgova grada Ogulina da se jedan trg u Ogulinu imenuje po nedavno preminulom generalu Petru Stipetiću.

Ovaj veliki domoljub i čovjek, rodom Ogulinac, general Hrvatske vojske zaslužio je da u rodnom gradu ima svoj trg.

Predlažemo da to bude prostor koji se sada neslužbeno naziva “trg kod golubice”, koji zapravo i ne postoji. Također predlažemo da se taj prostor u buduće zove “Trg Petra Stipetića” i da se postavi spomen ploča, njemu u čast.Ovo imenovanje ne bi izazvalo dodatne troškove za stanovnike grada Ogulina, jer taj prostor još nema službeno ime“-stoji u obrazloženju Udruge.

No, sudeći prema pozivu za zbor građana MO Ogulin, vezan uz ovu temu, koji je jučer objavljen na našem portalu, prijedlog ove udruge o imenovanju trga je izmijenjen, pa bi u odnosu na službeno zaprimljeni prijedlog, u prostor trga bio pridodan i dio ulice Ivana Gorana Kovačića, što naravno, povlači i obavezu pravnih i fizičkih osoba u tom dijelu Kovačićeve ulice na promjenu adrese.

Iz Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti , na ovu su promjenu reagirali slijedećim priopćenjem za čitatelje:

Prilikom podošenja prijedloga da se službeno nepostojeći, trg kod golubice, imenuje po generalu Petru Stipetiću, vodili smo se sa dvije smjernice. Prva je bila opravdanost takvog prijedloga, koja je i navedena u obrazloženju. Smatramo da naš general, veliki domoljub i čovjek, naš Ogulinac Petar Stipetić svakako zalužuje da njegovo ime nosi jedan gradski trg. Smatramo da je lokacija blizu samog središta grada, s logičnim slijedom što je u blizini Trga hrvatskih rodoljuba, upravo idealna. Druga smjernica s kojom smo se pri tom izboru predložene lokacije vodili, bila je da jedno takvo rješenje  ne stvori nikakve veće poteškoće ili troškove za proračun Ogulina, a posebno ne za pravne ili fizičke osobe u tom dijelu grada. Kako trenutni prijedlog Odbora za imenovanje ulica i trgova   povlači obavezu pravnih i fizičkih osoba u tom dijelu Kovačićeve ulice na promjenu adrese, odnosno troškove, želimo jasno reći da to NIJE prijedlog naše udruge, te molimo da naš prijedlog razmotre u obliku u kojem je i zaprimljen. Naš stav uputit ćemo članovima  spomenutog Odbora i gradskim čelnicima, jer smatramo da građane, pravne i privatne subjekte, ne treba opterećivati novim nametima, kada rješenje za to postoji“-navodi se u priopćenju.