Aktualno Županija

Karlovačka županija nabavila dva kombija za škole u Ogulinu i Bariloviću

Dva nova kombija Renault Trafic Passenger danas su stigla ispred zgrade Karlovačke županije, a kako bi bile uručene za potrebe osnovnih škola Ivana Brlić Mažuranić u Ogulinu i OŠ Barilović. Ključeve je ravnateljicama, Anđelki Salopek i Višnji Car uručio župan Damir Jelić, te rekao su ova vozila stigla u prave ruke.

– Uvijek postoji problematika kako područne škole koje jednim dijelom i umiru revitalizirati, a ovo je još jedan mali kamenčić u tom mozaiku da ih bolje povežemo s matičnim školama. Uistinu kad idete za Jasenak ili Drežnicu, daleko je i ovaj kombi će biti jako značajan za školu Ivanu Brlić Mažuranić, ali i za škole Belaj i Leskovac na području Barilovića, rekao je Jelić.

Kako kaže, ovo se nadopunjava i s energetskim obnovama koje su u tijeku pa sve dobiva puni smisao, kao i da sve kad nešto ide prema djeci, može biti sretan.

Po riječima ravnateljice Car, ovo vozilo će školi puno značiti radi prijevoza prehrane za oodručnu školu Belaj koja ima 57 učenika a broj i dalje raste, kao i za školu Leskovac. Također, kombi će se koristiti i za odlaske učenika na natjecanja i sve ostalo.

– Zahvalni smo županu i svima ostalima na novom kombiju koji će nam pomoći u realizaciji odgojno – obrazovnog procesa, za nabavu namirinica i svega ostalog što će nam pomoći u napretku poslovanja škole. PŠ Kučinići dobit će i energetsku obnovu pa uz dobitak ovog kombija zadovoljstvo djelatnika, roditelja i učenika je još veće, kazala je ravnateljica Salopek. (KAportal)