Uljaniku blokiran račun, pregovori o deblokadi u tijeku

Uljanik d.d. izvijestio je jutros da mu je blokiran račun, da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem te se očekuje njegova deblokada tijekom dana.

Odgovarajući na upit Zagrebačke burze, iz Uljanika su priopćili da je račun društva u blokadi od 29. kolovoza 2018. U tijeku su pregovori sa društvom ovrhovoditeljem te očekujemo postizanje dogovora o deblokiranju računa tijekom današnjeg dana, kaže se u odgovoru.

Premijer Andrej Plenković se danas na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz. Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti. Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna, zaključio je Plenković.(hrt)

Facebook Comments