Grabar-Kitarović: Neće mi Vučić nametati teme u Hrvatskoj

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako neće dopustiti da joj srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nameće teme u Hrvatskoj.

Neću se spustiti na tu razinu da komentiram njegove govore, kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon susreta s austrijskim predsjednikom dr. Alexanderom Van der Bellenom osvrćući se na Vučićev govor na Kosovu u kojem je, među ostalim, rekao da u Kninu nikada nije bilo šahovnice te da je Slobodan Milošević bio dobar lider.

Nismo razgovarali o Vučićevom govoru. Ne vidim zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku, zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku. Mi imamo svoja pitanja. Bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti, izjavila je, među ostalim, predsjednica Republike Hrvatske.

Posjet Vučića Kosovu očekivano je jučer izazvao velike napetosti, cestovnu blokadu i zabranu dolaska u selo Banje, ali i njegovo priznanje da je Srbija platila veliku cijenu zbog pogrešne politike Slobodana Miloševića te da u ovome trenutku nema rješenje za Kosovo. (hrt)

Facebook Comments