Aktualno Županija

Natječaj za direktora Zelenila poništen i prije isteka roka za prijavu – javio se i Badovinac pa pita “tko je krivo prepisao uvjete”?

Nova zgrada Zelenila na Dubovcu

Još nisu ni prikupili prijave kandidata, a već je poništen natječaj za direktora karlovačke gradske tvrtke Zelenilo. Iz tvrtke o poništenju natječaja još nije stigla službena informacija, no da je natječaj poništen javio nam je politički aktivist Nikola Badovinac koji je u javnosti postao poznat po javljanju na sve moguće natječaje za direktore, pročelnike i ostala rukovodeća radna mjesta “u gradskom sustavu”, a kako bi valjda dokazao da je u njega nemoguće ući bez odgovarajuće stranačke iskaznice.

Kako kaže, jučer je predavao natječajnu dokumentaciju za direktora Trgovačkog Zelenila, no prilikom predavanja dokumentacije priopćeno mu je da je Nadzorni odbor tvrtke poništio natječaj za imenovanje direktora.

– Razlog poništavanju je krivo prepisani uvjet o usmjerenju obrazovanja. U natječaju su navedeni prirodni i društveni smjer obrazovanja. Navodno u Izjavi o osnivanju društva (zadnji puta mijenjanoj u srpnju 2018.) piše još nekoliko prihvatljivih smjerova obrazovanja koje direktor društva može imati, a koje je netko propustio upisati u natječaj.
Smatram da javnost mora biti upoznata o poništavanju natječaja, kaže Badovinac koji je ovu informaciju medijima dostavio putem priopćenja dodavši da je to isključivo to razlog njegovog pisanja.– Kako mi je rečeno, u četvrtak 13. rujna će biti objavljeno poništavanje, što je dan prije trajanja trenutno raspisanog natječaja. Svaka objava natječaja košta jer se objavljuje i u tiskanom obliku (dnevni i tjedni tisak). Ovim putem pozivam gradonačelnika da obavijesti javnost tko je odgovoran za ovaj propust te tko će platiti objavu informaciju o poništavanju natječaja, te tko će platiti objavu novog natječaja za izbor direktora Trgovačkog društva Zelenilo d.o.o. Tko je osoba koja ne zna koristiti copy i paste, pita Badovinac.(KAportal)