Aktualno Županija

Pučka pravobraniteljica u Karlovačkoj županiji – Prima građane, sastala se i sa županijskim i gradskim čelnicima

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima danas i sutra ima niz sastanaka i susreta s građanima, udrugama i nadležnim tijelima u različitim dijelovima Karlovačke županije – u Karlovcu, Bariloviću, Vojniću, Krnjaku, Rakovici i Plaškom.

Savjetnici pravobraniteljice, nakon Karlovca danas, sutra će primati građane u Vojniću, od 9.30 do 11.30 u Domu kulture, te Krnjaku, od 12.30 do 14.30 u općinskoj vijećnici. Na temelju tako prikupljenih informacija, kažu iz Ureda pravobraniteljice, nadležnim će tijelima uputiti preporuke za podizanje kvalitete života građana, kroz snažniju zaštitu ljudskih prava i borbu protiv diskriminacije.

– Koliko su ti ciljevi važni za Karlovačku županiju, govore i predviđanja demografa. Prema njima, upravo će u ovoj županiji, uz Šibensko-kninsku, Požeško-slavonsku, Ličko-senjsku i Sisačko-moslavačku, broj stanovnika do 2051. godine pasti za čak 40-60 posto, crna je prognoza koju nam predviđaju.

O lošoj demografskoj slici, te problemima stanovništva koji muče i one u drugim krajevima Hrvatske, ali i gospodarskoj slici koja se, u odnosu na protekle godine, popravlja pravobraniteljici su, uz ostalo, danas govorili predstavnici Županije, a o razini zaštite socijalnih i ekonomskih prava, uključujući i dostupnost komunalnih usluga građanima, razgovarala je s predstavnicima Grada Karlovca.(KAportal)