Aktualno Županija

Karlovačka županija konačno pronašla kupce za svoje udjele u Radio Karlovcu i Cestama – pogledajte tko će ih kupiti

Karlovačka županija će svoj udio u Radio Karlovcu prodati Gradu Karlovcu, u Cestama ESOP Cestama Karlovac, dok će udjele u Vodoprivredi pokušati prodati u drugom pokušaju.

Na prvi javni poziv, objavljen u kolovozu, kojim je Karlovačka županija ponudila na prodaju svoje udjele u Vodoprivredi Karlovac po početnoj cijeni od 5.155.000 kuna, naime, nije pristigla niti jedna ponuda.

Na javne pozive, objavljene također u kolovozu, za prodaju županijskih udjela u Hrvatskom radio Karlovcu i Cestama Karlovac stigla je po jedna ponuda.

Županijska skupština ih je prihvatila pa će 8,2 posto svog udjela u Hrvatskom radio Karlovcu prodati Gradu Karlovcu za 80.000 kuna. Grad i gradske tvrtke u njegovom vlasništvu tako će postati stopostotni vlasnici Radija.

Svoj udio u Cestama Karlovac, 25 posto, Županija će prodati tvrtki ESOP Ceste Karlovac, jedinoj koja je poslala ponudu za kupnju, i to za 8.111.838 kuna.

Ugovore o prodaji dionica s ponuđačima će potpisati župan Damir Jelić, a oni novac moraju uplatiti u roku od 30 dana.(KAportal.hr)