Aktualno Županija

Badovinac u Hrnetić stigao i prije Mandića: Gradonačelnik lijepo priča, ali mu je praksa loša; kad je obećao most, neka ga i napravi!

– Gradonačelnik Mandić jako lijepu teoriju ima, ali praksa mu je za jedinicu! Koliko lijepo priča, toliko loš mu je praktičan rad. Pomaka nema. Ima i dalje stranačka uhljebljivanja, ne samo za direktorska mjesta. Ovo što se događa ispod direktorske razine je masakar. K, masakar što nam gradonačelnik radi! Koliko naših prijatelja mora otići iz Hrvatske da bi netko shvatio da je više dosta? Događa se ono što nisam vjerovao da će se dogoditi. Pogotovo jer sam gradonačelnika Mandića upoznao kao gradskog vijećnika i mislio sam da je drugačiji od svojih kolega u HDZ-u, ali on, ispada još gori. Ono što što je prezentirao kao gradski vijećnik svakim danim, svakim svojim novim potezom, novim zapošljavanjem gazi. Mogu sad nabrajati tko će gdje biti zaposlen, zar je to normalno? To nema nigdje, izjavio je na današnjoj pressici građanski aktivist Nikola Badovinac i pozvao Mandića da ispuni predizborna obećanja o izgradnji mosta Hrnetić – Velika Jelsa.

Podsjetio je da je ta izgradnja najavljivana i nakon izbora, planirana u proračunu, za nju, kao i za onu vrtića u Grabriku, Grad se i kreditno zadužio. No, ispalo je da su javne nabave za oba projekta nekoliko milijuna više no što se očekivalo pa se krenulo u izgradnja vrtića, dok je most “na čekanju”.

– Tko je ta stručna osoba ili ured koji može promašiti pet milijuna kuna u procjeni? To je totalna nebuloza, nema veze ni sa strukom ni sa znanjem. I kako je namjenska sredstva moguće preusmjeriti? Nemam ništa protiv vrtića, to je potreba, ali ako je obećana izgradnja mosta, treba ga izgraditi. Gradski je proračun oko 300 milijuna kuna, neka naprave rebalans i nađu novac. Jedan vješti gradonačelnik i vješta gradska uprava bi nekoliko milijuna koje je netko krivo procijenio trebao naći jer izborno obećanje je izborno obećanje. Mislim da će ovaj most biti tema sljedećih izbora jer gradonačelnik, ili tko već bude gradonačelnik, ga neće ni do tada sagraditi, zaključio je Badovinac.

Kazao je kako je u nekoliko navrata Mandiću slao dopise i oko ovog mosta – koje je proslijeđivao i medijima – a ovaj ili nije odgovorio ili je odgovorio tako da nije odgovorio da bi ga na kraju pozvao na sastanak u uredu. To je odbio jer misli da ako mu je javno  poslao pitanja i odgovori na njih trebaju biti javni kako ne bi on prenosio gradonačelnikove odgovore i javnosti i kako bi se izbjegli šumovi u komunikaciji.

Mandić, inače, u sklopu obilazaka gradskih četvrti i mjesnih odbora večeras dolazi i u GČ Drežnik – Hrnetić, a iako bi glavna tema trebala biti obrana od poplava, kako su i sve druge otvorene, most će se sasvim sigurno naći među njima.(KAportal)