Strava i užas na autocesti u Srbiji- isto vrijeme na istom mjestu dogodile su se dvije prometne nesreće, poginulo je šest osoba, ozlijeđeno 27!

Šest osoba je poginulo, a 27 ih je ozlijeđeno jutros oko 7.20 sati u lančanim sudarima u oba smjera na autocesti Beograd – Niš, između Ćuprije i Jagodine. Promet je u oba smjera zaustavljen, a kao uzrok nesreće navodi se gusta magla koja je vidljivost smanjila na desetak metara, javljaju beogradski mediji.

Ozlijeđene osobe su prevezene u opće bolnice u Jagodini i Ćupriji, među ozlijeđenima ima i inozemnih državljana.

Neki su putnici ostali zarobljeni u svojim vozilima, a vatrogasci ih pokušavaju izvući.

U isto vrijeme su se dogodile dve prometne nesreće, jedna u smjeru Beograd-Niš, druga u smjeru Niš-Beograd. U prvoj nesreći, od Beograda prema Nišu, tri osobe su poginule, a deset osoba je ozlijeđeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se dogodio na istom mjestu, u isto vreme, ali u drugom smjeru. Tri osobe su poginule, a više od 10 povređeno. U sudaru je sudjelovalo devet kamiona i nekoliko automobila.

– Kretao sam se iz pravca Niša normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi, tolika je magla bila. Počeo sam odmah kočiti, stigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su se vozila počela sudarati, posvjedočio je jedan od vozača za Radio-televiziju Srbije.

Na mjesto nesreće pristiglo je više vatrogasnih kola i vozila Hitne pomoći.

– Ljudi su doslovno zgužvani, primili smo devet osoba i neprestano stižu novi, svi su na dijagnostici, rekao je ravnatelj ćuprijske bolnice dr. Slobodan Gajić.(jutarnji.hr)

Facebook Comments