‘Umjesto pravde već 27 godina nam zatvaraju usta’

U VUKOVARU INTONACIJOM HIMNE I MINUTOM ŠUTNJE POČEO PROSVJED ‘Umjesto pravde već 27 godina nam zatvaraju usta’

>>> NOVO 14:41 Iz vukovarsko-srijemske Policijske uprave za N1 su rekli da neće objaviti procjenu okupljenih na prosvjedu, već poručuju da se za to pita organizatore. Kažu da dosad nisu zabilježili niti jedan incident.

—————————–
14:26 Na pozornicu je došao Tomislav Josić, savjetnik vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i svojedobni predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji se borio protiv postavljanja ćiriličnih ploča.

Okupljeni su ga dočekali uz povike ‘Penava, Penava’, a ubrzo su se prolomili i povici ‘Izdaja, izdaja’ u trenutku kada je Josić spomenuo one koji se nisu pojavili na skupu.

– Institucije nisu napravile što su trebale raditi, prikupljeno je dovoljno dokaza i svjedočanstava, a vjerujem da kad bi i postojale snimke videokamerama, ne bi nikoga procesuirali, rekao je Josić.
– Ovo je početak. Svaki put kad je Vukovar pozvao ljude, oni su se odazvali na poziv, pa i ponovo će doći ukoliko ih pozovemo, dodao je.

– Osuđeno je 12 pijanih četnika koji su za sve krivi, a svi znamo da nije tako – znamo da nalogodavci neće odgovarati za učinjeno, kazao je Josić, koji je naveo da mu je u ratu ubijeno više članova obitelji.

—————————–
14:15 Prvi govornik bio je branitelj i logoraš Pavle Vukas.

– Umjesto pravde već 27 godina nam zatvaraju usta i zataškavaju zločine koji su nad nama počili srbočetnički agresori.Tjeraju nas da pognute glave živimo među svojim zlostavljačioma, da gledamo one koji su nas tukli, silovali i iživljavali se na nezamislivo neljudski način, rekao je između ostalog Vukas.

—————————–
14:05 Intonacijom himne i minutom šutnje za stradale u Domovinskom ratu započeo je prosvjed.

 

 

 

Facebook Comments