Otac – ‘Nisam nikome prijetio, samo sam nazvao Ured predsjednice da nešto ubrza’

OSLOBOĐEN OTAC BOLESNE KĆERKE KOJI JE PRIJETIO DA ĆE BACITI BOMBU NA REBRO ‘Nisam nikome prijetio, samo sam nazvao Ured predsjednice da nešto ubrza’

Otac teško bolesne curice Dragan Dolenec (44), optužen da je telefonom nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i prijetio da će baciti bombu na zagrebački KBC Rebro i zaklati liječnika, oslobođen je danas na Općinskom sudu u Koprivnici, javlja Podravski.hr.
U veljači ove godine nazvao je Ured predsjednice te zaprijetio da će baciti bombu na KBC Rebro i zaklati doktora danas je nepravomoćno oslobođen optužbe. Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je postupak na Općinskom sudu u Koprivnici, a oslobađajuću presudu potvrdio nam je danas Dolenčev odvjetnik Krunoslav Vuljak.

– Dragana Dolenca teretilo se za prijetnju prema većem broju ljudi, a to se smatra težim oblikom kaznenog djela prijetnje. Moramo čekati pismeni otpravak Suda, a nakon toga ćemo vidjeti hoće li se Općinsko državno odvjetništvo žaliti na takvu presudu – rekao je danas odvjetnik Vuljak.

Njegova prijetnja i očajnički vapaj pokrenuli sue lavinu reakcija pa je reagirala i hrvatska predsjednica koja je hrabru djevojčicu Vanesu odmah posjetila u bolnici.

– Nisam nikome prijetio, nazvao sam ured predsjednice da se nešto ubrza i pokrene – rekao je ranije uoči početka suđenja Dragan.

U svakom slučaju, Dragan i njegova supruga se sada mogu u potpunosti posvetiti liječenju kćerke Vanese koja bi uskoro trebala ići u SAD na operaciju, piše ePodravina.

Na nepravomoćnu presudu pravo žalbe imat će Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments