Aktualno Županija

Policija istražuje mučki napad na 15-godišnjaka u Dugoj Resi: Tukli su ga, vukli ga po mostu, a onda šutnuli na obalu

Grupa tek punoljetnih mladića na gradskom kupalištu u Dugoj Resi u subotu u večernjim satima napala je četvoricu 15-godišnjaka. Dječačka prepirka na klupicama na dječjem igralištu oko 21 sat ubrzo je prerasla u prijetnje, a one u fizički obračun. Prema informacijama kojima raspolaže KAportal, trojica maloljetnika su ga izbjegla bijegom, no ne i njihov prijatelj koji se nije dao na vrijeme u trk.

– Njega su uhvatili i istukli, a potom su ga odvukli preko mosta na drugu obalu rijeke i s cesta gurnuli prema vodi. Prestrašen i krvave glave tu je ostao dok ga nije pronašla majka jednog od dječaka iz njegova društva, kojoj je ovaj ispričao što se dogodilo – ispričala nam je šokirana čitateljica koja je upoznata sa slučajem, a boji se da bi sve moglo biti zataškano.

Brojne Dugorešane koji su čuli za događaj, pogotovo roditelje, ovaj je incident prilično uznemirio, jer ne mogu vjerovati da su već punoljetni mladići spremni se upuštati u tako brutalne obračune s djecom.

Nakon što je stigao kući, roditelji su svoje ozlijeđeno dijete odveli na liječnički pregled, gdje su mu utvrđene, srećom, samo lakše tjelesne ozljede. Doznajemo da se radi o ozljedama glave, hematomima i natučenjima, te o velikom pretrpljenom strahu i šoku koje je dijete proživjelo. Bolničku prijavu medicinsko osoblje proslijedilo je policiji, te je ona i službeno otvorila istragu u ovom predmetu.

– Policija je zaprimila bolničku prijavu u kojoj se navodi da je jedna maloljetna osoba u večernjim satima 3. studenog 2018. na području Duga Rese lako ozlijeđena. U odnosu na zaprimljenu prijavu policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti te provodi kriminalističko istraživanje – potvrđeno nam je u Policijskoj upravi karlovačkoj. (KAportal)