Bivši vlasnik Agrokora iz Londona u Zagreb stiže avionom: ‘Dobro se osjećam’

TODORIĆ SE VEČERAS VRAĆA U HRVATSKU, U TIJEKU POSTUPAK NJEGOVA IZRUČENJA Bivši vlasnik Agrokora iz Londona u Zagreb stiže avionom: ‘Dobro se osjećam’

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić večeras bi trebao doputovati u Hrvatsku.
Prema neslužbenim informacijama, britanske vlasti organizirale su zajedno s MUP-om Republike Hrvatske predaju Ivice Todorića na način da ga se iz Londona u Zagreb prebaci redovnom zrakoplovnom linijom tj. avionom koji bi večeras trebao sletjeti u Zračnu luku ‘Franjo Tuđman’.

Iz reda letenja na londonskom Heathrowu vidljivo je da avion Croatia Airlinesa za Zagreb polijeće u 16:50 po londonskom, što je 17:50 po hrvatskom vremenu. Predviđeni termin slijetanja u Zagreb je 20:05h.

Na londonskom aerodromu snimili smo Todorića kako čeka na ukrcaj za avion. Bio je u dobrom raspoloženju, u pratnji četiriju osoba, a našoj reporterki Barbari Ban kratko je samo izjavio da se dobro osjeća.
Podsjetimo, konačnu odluku kojom je odobreno Todorićevo izručenje Hrvatskoj prije dva tjedna donio je nadležni sud u Velikoj Britaniji.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle gofine zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

On bi zbog toga, nakon slijetanja u zagrebačku zračnu luku trebao biti odmah odveden u istražni zatvor.

Todorićevi odvjetnici u srijedu poslijepodne nisu bili dostupni za izjave.

U MUP-u su samo kratko rekli da su detalji svih postupaka izručenja tajni, a slično je u srijedu poslijepodne izjavio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

– Nadležne službe rade na tome i detalji o tome nisu za javnost, kazao je Bošnjaković nakon otvaranja plenarne sjednice Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE) odgovarajući na novinarsko pitanje zna li se datum Todorićeva izručenja i kako će ono biti izvedeno. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments