Totalni kaos u krčmi ‘BUCO’: Gazda napao svoje konobarice jer su ga pijane tražile da im isplati plaću

Zbog kontradiktornih izjava sudionika incidenta koji se na sudu nisu mogli sjetiti svih detalja iz studenoga prošle godine teško je opisati točnu kronologiju nesvakidašnjeg događanja u birtiji Buco u Moravicama. Nije im za zamjeriti, prošlo je podosta mjeseci od događaja, a kobne večeri dobro se i popilo. Okrenut ćemo zato slijed.

Bucin gazda Dušan T. na Prekršajnom je sudu u Karlovcu osuđen jer je 26. studenoga oko 20.10 sati u svojem kafiću pred gostima glasno vikao na konobaricu koja je radila za šankom Anetu K., optužujući je da je pijana i da mu radi sramotu u kafiću. Tjerao ju je kući, naguravajući se s njom. U tom se trenutku umiješala druga njegova konobarica, Jovanka M., koja nije bila u smjeni, nego je u kafiću bila gošća, upitavši ga kada će joj isplatiti plaću. Gazda ju je ošamario pa se ona srušila na pod. Sud u Karlovcu kaznio ga je sa 735,55 kuna.

Gađala ga
Dušan ne bi niti dospio na sud da se nije žalio na optužni prijedlog koji je protiv njega podnijela policija. Zbog remećenja javnog reda i mira, naime, prijavljene su i njegove konobarice, ali one su svoje kazne prihvatile. U konačnici, on se nije pojavio na sudu, iako je bio tri puta pozivan, pa se glavna rasprava održala bez njega, a saslušane su obje konobarice i dva gosta. Također su predočeni dokazi iz kojih je vidljivo da je kobne večeri konobarica koju je gazda optužio da je pijana imala samo 0,1 promila alkohola u krvi, dok je ona koja je pitala za plaću imala 1,92 promila.

– Radila sam kao konobarica, a onda je došla i Jovanka. Nisam odmah primijetila da je pijana. Nakon što je popila pelin, ušla je u prostor šanka, a Duško ju je pokušao izvesti. Ona se tada počela bacati i padati, a Dušan ju je samo pridržavao. U jednom je trenutku sama od sebe pala. Meni je slučajno pala čaša vode na pod pa je gazda pomislio da sam i ja pijana. Zato je vikao i na mene, a nisam shvatila da su riječi bile pogrdne – rekla je konobarica Aneta.

Zalio je vodom
– Prvo su se posvađali Dušan i Aneta, on joj je prigovorio da se ponaša kao kurva i naguravali su se. Onda je mene pitao što ja tu radim, a ja sam mu odgovorila da bi se bolje trebao zapitati kada će mi isplatiti pet zaostalih plaća. Opalio mi je šamar i ja sam pala na pod. Kad sam se pribrala, prema gazdi sam bacila čašu, ali sam ga promašila, isto kao i Aneta koja je također promašila metu. Bila sam trijezna, a nakon što sam obavila pregled u Domu zdravlja napila sam se kod kuće – ispričala je svoju verziju konobarica Jovanka.

Svjedok Duško J. do suđenja je zaboravio sve. Sjeća se samo da je izbila “neka vika nakon koje je Jovanka posrnula” te ju je on s bratom odvezao kući. Sud se ipak držao policijskog zapisnika u kojemu mu je pamćenje bilo nešto svježije. Tada je naveo kako je gazda konobaricu rukom udario u glavu nakon čega je ona pala u nesvijest. Ostala je tako ležati deset minuta sve dok je gost Emir H. nije probudio polijevanjem vodom.

Duškov brat Dalibor kaže da se ne sjeća ničega jer je te večeri malo više popio. Sud ga je podsjetio da je, kao i njegov brat Duško, policiji detaljno opisao kako je gazda kafića nokautirao konobaricu nakon čega je pala u nesvijest.

Svih troje glavnih aktera nakon događaja dobilo je dijagnoze. Konobarici Jovanki je dijagnosticiran poremećaj prilagodbe, odnosno “psihička potresenost događajem jer je dobila šamar od šefa u kafiću u kojem radi”, konobarica Aneta također ima poremećaj prilagodbe te se nalazi pod stresom zbog “neadekvatnog odnosa sa šefom, kao i zbog verbalnog maltretiranja”. Gazda Dušan, pak, ima “površinsku ozljedu glave nespecificiranog dijela”.(jutarnji.hr)

Facebook Comments