Aktualno Županija

Transparentni Karlovac: I Gradska toplana traži novog direktora – natječaj otvoren još 11 dana, mi već znamo tko će biti izabran

I šesta tvrtka u vlasništvu Grada Karlovca, Gradska toplana objavila je javni natječaj za izbor direktora, čijim bi završetkom trebala završiti i ovogodišnja smjena – zamjena čelnih ljudi u gradskim tvrtkama.

Započela je, formalno, krajem rujna, izborom direktora Zelenila pa nastavila, u listopadu i ovom mjesecu, redom, u Čistoći, Vodovodu i kanalizaciji, Mladosti i Inkasatoru. Kako je za direktoricu Inkasatora – koji je ostao bez direktora jer je dotadašnji Nikola Rogoz postao direktor ViK-a – izabrana direktorica Gradske toplane Ivana Fočić, i ova je gradska tvrtka morala u potragu za njenim nasljednikom.

Javni natječaj kojim ga traži otvoren je do 27. studenog točno u podne, a ako netko ima volje pokušati i pri tom zadovoljava uvjete koji u natječaju pišu, poput onih da ima najmanje, po starim propisima, višu stručnu spremu iz područja prirodnih, tehničkih, društvenih i interdisciplinarnih područja znanosti, najmanje pet godina radnog iskustva, organizacijske sposobnosti i najbolji prijedlog programa rada za mandatno razdoblje od četiri godine, može se javiti.

Kako saznaje KAportal, jedina dva kandidata će biti Hrvoje Klobučar, dosadašnji pomoćnik direktora Gradske toplane kojem je HDZ namijenio promaknuće, te Nikola Badovinac u svom desetom pokušaju i potvrdi dokazivanja da su javni natječaji samo zabava za javnost. (KAportal)