U nesreći stradao ratni veteran, okolnosti pada se istražuju

AVION IZ 2. SVJ. RATA SRUŠIO SE NA PARKIRALIŠTE, DVIJE OSOBE POGINULE U nesreći stradao ratni veteran, okolnosti pada se istražuju

Dvije su osobe poginule u subotu kad se borbeni zrakoplov iz Drugog svjetskog rata srušio na parking u Fredericksburgu u američkoj saveznoj državi Teksasu, objavili su lokalni mediji i dužnosnici.
Savezne vlasti za sigurnost prometa US National Transportation Safety Board kazale su da istražuju nesreću P-51D Mustanga do koje je došlo u Fredericksburgu.

Mustang je bio jedan od glavnih američkih lovaca u Drugom svjetskom ratu tijekom kojega je služio na nekoliko poprišta operacija, kako na Tihom oceanu tako i u Europi. Poslije se borio i tijekom Korejskog rata.

Nacionalni muzej o ratu na Tihom oceanu, vojni muzej koji se nalazi u Fredericksburgu, objavio je da su u nesreći poginule dvije osobe među kojima jedan ratni veteran. “Zasad nemamo druge informacije”, dodao je muzej.

Po web stranici muzeja smotra na otvorenom trebala se održati u subotu na temu opreme i oružja korištenih na poprištu operacija na Tihom oceanu, uz rekonstrukciju zračne bitke.

Fotografije koje je objavio lokalni dnevnik San Antonio Express-News prikazuju olupinu posrebrenog aviona na parkingu pored nadstrešnice za automobile gdje se mogu vidjeti oštećena vozila.(jutarnji.hr)

 

Facebook Comments