Aktualno Županija

Karlovačko Gradsko vijeće dobilo novog predsjednika Matiju Furača (HDZ) i zamjenike, u klupe sjeo vatrogasni zapovjednik

“Hrpu” razrješenja i imenovanja odradili su danas karlovački vijećnici zbog odlaska dosadašnje predsjednice Marijane Tomičić na mjesto gradske pročelnice pa izabrali novog predsjednika Vijeća i njegove zamjenike, ali i dobili novog kolegu – županiijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića.

Franković je, nakon što je Tomičić svoj mandat stavila u mirovanje, HDZ predložio umjesto nje, baš kao što je i za predsjedničko mjesto predložio Matiju Furača, dosadašnjeg zamjenika predsjednice, a Martinu Kostolanji na mjesto zamjenice. Živi zid je, pak, umjesto Ivana Vilibora Sinčića, koji je podnio ostavku na drugo potpredsjedničko mjesto, ono koje tradicionalno pripada oporbi, predložio Filipa Jarnevića.

Sva su razrješenja i imenovanja – a KAportal je ovakve promjene najavio još prošli tjedan – prošla bez rasprave, osim ovog posljednjeg.

– Da prijašnji dopredsjednik (Sinčić, op.a.) u 1,5 godinu ovdje bude samo jednom – to je malo neozbiljno. Tebi, Filipe, sretno, poručio je Zoran Vučinić (HDZ).

Novi predsjednik Furač, zahvaljujući na potpori, kazao je da se nada da će opravdati povjerenje vijećnika i obećao da će biti svima na usluzi.(KAportal)