Uhićen splitski liječnik osumnjičen za primanje mita

Uhićen je splitski liječnik koji je osumnjičen za primanje 3000 eura kako bi obavio operativni zahvat nad teško oboljelim muškarcem, koji je potom preminuo.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je uhićenje 50-godišnjeg državljanina RH, ali nije navela njegovo ime. U priopćenju se među ostalim navodi da je “osumnjičeni u dva navrata (12. i 16. studenog), od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito od 3000 eura nakon čega je obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka”.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najoštrije je osudio slučaj splitskog kardiokirurga koji je primio mito. Poručio je da u ponedjeljak u KBC Split šalje inspekciju Ministarstva zdravstva koja će istražiti je li bilo i stručnih propusta u najnovijem slučaju korupcije u zdravstvu. Dodao je da se s tim u vezi danas sastaje stručno povjerenstvo u splitskoj bolnici.

Radi se o slučaju objavljenom u emisiji “Provjereno” Nove TV u kojoj je Ljubica Adžaip ispričala da je splitskom kardiokirurgu u ured donijela 3000 eura kako bi spasila život supruga, koji je unatoč tome umro.

Ministar je odbio prejudicirati čeka li splitskog kardiokirurga otkaz i reakcija DORH-a, rekavši samo da se sve mora istražiti i ako postoje osnove – najstrože osuditi.

U priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske stoji i da je kaznena prijava podnijeta i protiv 51-godišnjakinje a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Davanje mita” iz članka 294. st. 2. Kaznenog zakona RH. (hrt)

Facebook Comments