Aktualno Županija

Daroviti učenici iz cijele Karlovačke županije proširuju svoja znanja i subotom – predstavljen program i radionice KA RADDAR-a

Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, uz Gimnaziju u Karlovcu provodi vrijedan projekt KA RADDAR u koji je uključeno pedesetak darovitih učenika s područja cijele Županije. Učenici iz 16 osnovnih škola  subotom svoja znanja proširuju na 5 radionica, a uz pomoć profesora i mentora.

Danas je na radionici u ZTK održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen ovaj hvalevrijedan program, kao i što se radi na radionicama robotike, informatike, elektronike, modelarstva i uporabnih tvorevina te strojarstva.

Kako je rečeno, ovaj program trajat će do kraja školske godine 2018./19., a vrlo je izvjesno da će se produžiti i dalje do otvorenja Centra kompetencija, koji bi potom preuzeo zainteresirane učenike.

– Raduje činjenica da sve više učenika po školama pokazuje interes za ovakav način edukacije. Karlovačka županija svim učenicima koji pohađaju program KA RADDAR osigurava besplatan prijevoz i okrijepu, rečeno je na tiskovnoj koju su održače zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima i tajnica Zajednice tehničke kulture Suzana Šnajder.(KAportal)