Aktualno OG sada Ogulin

Tomislav Lipošćak: Ne želimo biti dio ružne “brakorazvodne” parnice”

U današnjoj emisiji Radio Ogulina nastavila se aktualna priča o problemima u funkcioniranju Gradskog vijeća. Gost emisije bio je saborski zastupnik i predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak, koji se prije komentiranja posljedica , vratio na početak priče,

“Vidimo da je gradonačelnik raskinuo koaliciju tjedan dana prije sjednice Gradskog vijeća, a samo dan prije sjednice nezavisni član Odbora za financije i Nadzornog odbora  Poduzetničke zone Milan Turković dao je ostavku, po čemu se moglo naslutiti da nešto ne štima. Pokušaj održavanja sjednice je propao, a smatrali smo da nije u redu da sad mi preuzimamo odgovornost i stoga je potpredsjednik Milan Sabljak također podnio ostavku”-rekao je Lipošćak, istaknuvši još jednom da im nisu htjeli “držati lojtre” i da time svijet nije stao. No, voditeljica ga je podsjetila da, primjerice, nedonošenje proračuna ima za posljedicu probleme u vrtiću gdje se planiralo uposliti nekoliko djelatnika .

“Sjednica se još uvijek može održati. Potpredsjednica iz redova DSS-a to može učiniti. Gradonačenik se neodgovorno ponaša, srušio je koaliciju, a nije imao alternativno rješenje”-rekao je Lipošćak, dodavši da ne žele biti dio ružne “brakorazvodne” parnice i da nije bilo dobre volje od strane vladajućih da se stvar riješi, jer gradonačelnik na sastanak na kojem se trebalo razgovarati o novom sazivu sjednice, nije pozvao i predsjednika HDZ-a.

Lipošćak je jedan dio svog gostovanja posvetio bivšem predsjedniku ogulinskog SDP-a Ivanu Vukoviću i njegovim izjavama na društvenim mrežama, rekavši kako je on zapravo i dalje njihov  lider, a na konstataciju voditeljice da je to i Ivan Vučić u HDZ-u odgovorio je  kako je riječ o “spinovima”. Ovu temu završio je riječima kako HDZ  ne opstruira rad u Gradskom vijeću i ne koči projekte, te kako upravo SDP-ovci zazivaju nove izbore.

U nastavku emisije bilo je riječi o hodočašću u Međugorju, ali i o retenciji za koju bi u roku od 6 mjeseci trebali biti riješeni svi imovinsko pravni odnosi, a “ogulinski model” rješavanja spominje sa kao dobar primjer ostalima. Nosioci projekta su država i Hrvatske vode, a Grad Ogulin partner, te je logična zajednička suradnja na zaštiti Ogulina od poplave.

Zalagat će se, rekao je, za status brdsko planinskih  područja, jer su trenutna zakonska rješenja manjkava, te će kao član  kroz radnu skupinu za izradu nacionalne strategije, sve učiniti da se to promijeni i da ta sredstva ne budu samo simbolična.

“Kako je izabran u Sabor i zašto ga tamo nema”- bilo je jedno od pitanja slušatelja, na što je Tomislav Lipošćak rekao da je tamo izabran kao zamjenik kandidata Jelića. Jedna slušateljica progovorila je da bi HDZ trebao vratiti novac koji je nestao za vrijeme Sanadera, te da su novci utrošeni za Međugorje mogli biti namijenjeni za nešto korisnije.

Emisija je završena izjavom jednog slušatelja koji je pohvalio Lipošćaka, zamjerivši voditeljici što dopušta ovakva pitanja, na što je rečeno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, te najavom sjednice Vlade koja će se u četvrtak održati u Karlovcu.