Aktualno OG sada Ogulin

Sportska zajednica – ostavka, naknade i zapisnici

Na Facebooku je predsjednik SZGO Dražen Cindrić nedavno objavio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika Sportske zajednice grada Ogulina. O ostavci se raspravljalo prije nekoliko dana na zajedničkoj sjednici Izvršnog i Nadzornog odbora, no kako smo na sjednici bili nepoželjni, otišli smo i prije samog početka. Stoga smo tajnika Maria Pavića zamolili da nam odgovori ima li istine u tvrdnjama da postoje dva zapisnika, odnosno da je jedan falsificiran, te kome se i kako podnosi ostavka, ali i o tome koliku naknadu su dobivali bivši, a sad već i drugi bivši predsjednik, Darko Pribanić i Dražen Cindrić.

Prema riječima tajnika Maria Pavića, ne postoje dva zapisnika, ali ima istine u tome da je donedavni predsjednik Dražen Cindrić dobivao naknadu i to 2,5 tisuće kuna mjesečno,neto. Odnosno, oko 4 tisuće kuna bruto, što bi godišnje iznosilo preko 40 tisuća kuna. Objasnio nam je još neke detalje:

“Dražen Cindić podnio je ostavku s datumom 22. studeni i dobio sam ju kad sam se vratio iz Francuske. Izvršni odbor ostavku je usvojio,  a razmotrit će se na sjednici skupštine, koja će se održati 23. prosinca.  U ožujku je donesena odluka Izvršnog odbora o isplati naknade predsjedniku i kad smo dobili potvrdu da je to iznos od 2,5 tisuće kuna i da će za to biti osigurana sredstva, unijeto je u zapisnik. Ono ostalo što se pojavilo na društvenim mrežama je falsifikat, jer se neovlašteno koristio “draft” koji nije bio potpisan. On je, na neki način, ukraden”-rekao je Mario Pavić i zaključio da bivši predsjednik Darko Pribanić naknadu za svoj rad nije primao.