Vlada Karlovcu nosi darove

Vlada će sjednicu održati u Karlovcu. Na dnevnom će redu biti teme od interesa za tu županiju, poput prijenosa državnoga vlasništva nekih objekata i zemljišta u ruke jedinice lokalne samouprave, a posebna će se pozornost posvetiti i karlovačkim rijekama, odnosno zaštiti od poplava.

Premijer Andrej Plenković u Ozlju će sudjelovati na obilježavanju 110. godišnjice HE Ozalj i puštanju u probni rad agregata B u sklopu revitalizacije te elektrane. Nakon toga u Karlovcu će obići novouređene dnevne bolnice i dnevne kirurgije Opće bolnice Karlovac.

Uoči sjednice Vlade, u 10,30 sati, predsjednik Vlade sastat će se sa županom Karlovačke županije Damirom Jelićem i gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem.

U 11 sati, održat će se 130. sjednica Vlade, a nakon završetka sjednice predviđeno je potpisivanje niza ugovora, odluka i sporazuma važnih za Grad Karlovac i Karlovačku županiju. Nakon sjednice Vlade, premijer Plenković obići će nadograđeni dio hotela Europa.

Država će desetke stanova kojima se trenutačno koriste socijalno ugroženi građani, darovati gradovima.

Najvažnija je za Karlovac nekadašnja vojarna Lušćić. Više od 20.000 četvornih metara prostora s kompletnom infrastrukturom godinama propada. Država će gradu za početak darovati polovinu prostora, i to isključivo za javnu namjenu.

Vlada bi trebala podržati i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori. To znači da će se preko europskog kohezijskog fonda i mjerodavnog državnog fonda financirati njegova izgradnja. Uz Karlovačku, tu će otpad odlagati i susjedne županije.

Vlada će neke propuste pokušati i popraviti, konkrento – štetan utjecaj Hidrocentrale Lešće na rijeku Dobru. Flora, fauna, obale, drveće, okolne livade, sve su to uništili česti porasti vodostaja Dobre zbog viška vode u hidrocentrali. Svaki pokušaj razvoja turizma ovdje – brzo pada u vodu. Zato će se formirati radna skupina koja će se baviti tim problemom.

Karlovčani željno iščekuju i vijesti o nastavku gradnje sustava obrane od poplava. Cijeli bi posao znatno ubrzalo proglašenje tog sustava projektom od strateškog interesa, što je Vlada obećala. (hrt.hr)

 

Facebook Comments