Aktualno OG sada Ogulin

Dovršetak ceste kroz Vučiće na proljeće

Dovršena je prva faza radova proširenja prometnice kroz Vučiće kod brane na Bukovniku i skijališta Vučići. U ovoj fazi izvedeni su zemljani radovi i uklanjanje dijela pokosa te dio radova odvodnje. Pripremljeno je proširenje za parkiralište posjetitelja koji dolaze na skijalište Vučići te je proširena cesta kako bi se povećala sigurnost i protočnost ove prometnice.

Nastavak radova planiran je za iduću godinu.  Preostali su za izvedbu manji betonski radovi, asfalterski radovi i površinska odvodnja. Radovi će se nastaviti kad vremenski uvjeti budu pogodni, odnosno kad ne bude padalina, kad podloga bude suha i temperatura zraka iznad 10°C. Tijekom zimskog razdoblja nasipani materijal će se pod utjecajem padalina i prometa dodatno stabilizirati te će se time izbjeći kasnija slijeganja terena.

Vrijednost do sada izvedenih radova iznosi 200 tisuća kuna, a za dovršetak iduće godine predviđeno je još 370 tisuća kuna kroz stavku održavanja nerazvrstanih ceste. Ovaj iznos je planiran Proračunom za 2019. godinu koji će biti upućen na iduću sjednicu gradskog vijeća na izglasavanje.