Aktualno OG sada Ogulin

Skype razgovor učenika Gimnazije Bernardina Frankopana s Biljanom Borzan

U Gimnaziji Bernardina Frankopana u sklopu projekta ” Škola ambasador Europskog parlamenta” održali su prvi intervju u sklopu aktivnosti – ” Skype razgovor sa europarlamentarcima”.

Razgovore obavljaju onim redom kojim im eurozastupnici javljaju termine u kojima, s obzirom na svoje mogućnosti, mogu razgovarati s učenicima. Tako su učenici Luka Krznarić i Petra Žilić jučer  razgovarali sa  Biljanom Borzan i postavljali joj pitanja vezana uz njene aktivnosti i rad u EU parlamentu, zamolili ju da se osvrne na političku situaciju u Hrvatskoj, te postavljali pitanja vezana uz suradnju sa ostalim europarlamentarcima iz Hrvatske . Jedno od pitanja bilo je i kako uspijeva spojiti privatni život i obaveze u EU parlamentu.

“U ugodnom razgovoru proveli smo pola sata. Zastupnica Borzan odgovorila je na sva pitanja koja su joj postavljali učenici. Rekla je da je njen rad usmjeren na dobrobit svih i da će ga obavljati dok za to bude imala snage. Što se tiče suradnje sa ostalim europarlamentarcima rekla je da svi imaju apsolutno isti cilj, a što se tiče napretka Hrvatske  naglasila je, ono što smo već i znali kada smo pristupili u EU, da svi, pa tako i Hrvatski sabor, moraju svoje odluke usklađivati sa odlukama EU. U svakom slučaju pohvalila je međusobnu suradnju hrvatskih europarlamentaraca”-rekla nam je koordinatorica projekta profesorica Ljiljanu Gračanin, ističući da su  u ovom dijelu aktivnosti sudjelovali i njene kolege,  profesori Hrvoje Magdić,  Ivana Brozović i Marijana Smolčec.

U čitavom projektu uz brojne druge profesore koji će se uključivati ovisno o tome kako će se aktivnosti odvijati, sudjeluje i profesorica Ksenija Maravić koja je zadužena za građanski odgoj u školi i koja vodi brigu o tome da se projekt “Škola ambasadori Europskog parlamenta” uklopi u građanski odgoj.