Aktualno Županija

Nakon kaznene prijave DORH-u, Badovinac gradonačelniku Mandiću poklonio ulaznicu za koncert – onaj Bajage u Areni Zagreb

Nakon što je gradonačelnika Damira Mandića prijavio Državnom odvjetništvu sa sumnjom u namještanje javnih natječaja, politički aktivist Nikola Badovinac sad je gradonačelniku odlučio pokloniti ulaznicu za koncert Bajage i Instruktora u Areni. To je i napravio, te svoj poklon danas i urudžbirao u pisarnici karlovačke gradske uprave.

Priopćenje prenosimo u cijelosti…

Malo ću se dotaknuti Vaše izjave da sam koristio „neprimjereno oružje“ kada sam podnio prijavu DORH-u. Moje je mišljenje da ni Vi ni ja nismo ni u kakvom ratu već da koristimo argumente i institucije u svojoj komunikaciji. Nije lijepo spominjati oružje u našoj komunikaciji, a vjerovati u institucije RH sve je samo ne neprimjereno.

Kako smo u „mjesecu darivanja“ odlučio sam Vam nešto pokloniti kako bih pridonio poboljšanju Vas kao osobe i kao gradonačelnika. Smatram da gradonačelnik Grada Karlovca prije svega mora biti tolerantan i uvažavati svačije mišljenje (koje je, naravno, u skladu sa zakonima RH).

Tolerancija (lat. tolerare, što znači podnositi) označava snošljivost i uvažavanje tuđih ideja, stavova i načina života. Antonim tolerancije su nesnošljivost, netrpeljivost ili netolerancija.

Tolerancija je odustajanje od primjene sredstava državne, političke, građanske ili pojedinačne prinude protiv iskazanog mišljenja ili djelovanja pojedinca ili grupe. U ovom objašnjenju također vrijedi da to odustajanje od primjene sredstava prinude može imati samo država ili ona grupa ili pojedinac koji je u poziciji političke moći, odnosno moći kakvu u principu većina ima nad manjinom. Manjina stoga ne bi mogla biti tolerantna prema većini, osim ako neka grupa koja predstavlja brojčanu manjinu u nekom društvu ne preuzme poziciju moći i vlasti.

U prilogu ovog dopisa nalazi se ulaznica za koncert Bajage i Instruktora koji će biti održan u subotu 2. ožujka 2019. u Areni Zagreb. Kako je Bajaga poželjan gost u glavnom gradu RH, smatram da ćete i Vi posjetom ovom koncertu podići svoju razinu tolerantnosti te da Karlovac više neće biti poznat kao grad koji zabranjuje koncerte. Moj poklon nije posjet koncertu već podizanje Vaše razine tolerancije. Javite mi ako zatrebate prijevoz na koncert pa da na vrijeme riješim taj problem. Vama i članovima Vaše obitelji želim sretan Božić te radosnu, uspješnu i zdravu 2019. godinu! Svoj je dopis zaključio citatom iz Bajagine pjesme “Godine prolaze”.

“Godine prolaze nervoznim korakom
godine prolaze mi stojimo
jesmo li sretniji i jesmo pametniji
godine prolaze mi gledamo…” (KAportal.hr)