Aktualno OG sada Ogulin

Održana skupština Udruge slijepih Ogulin

Udruga slijepih Ogulin održala je godišnju skupštinu Udruge na kojoj se obratio predsjednik  Miljenko Vučić okupljenim članovima. Izrazio je zadovoljstvo sa radom Udruge te svih njezinih djelatnika koji su na raspolaganju našim slijepim članovima, a koji su nesamostalni u kretanju. Raduju se što se ove godine okupio veći broj članova , što ukazuje da se aktivno uključuju u rad Udruge, te svojim prijedlozima pomažu radu Udruge . Cilj Udruge je što veća socijalizacija članova, pa samim dolaskom i uključivanjem u raspravu, članovi i djelatnici međusobno dolaze do zaključaka bitnih za funkcioniranje Udruge .

Predsjednik Udruge Miljenko Vučić izvijestio je članove o radu Udruge u protekloj godini , te s veseljem najavio kako Udruga produžuje rad na projektu “Kroz život zajedno “ koji je financiran od strane MDOMSP, kojim osiguravamo videćeg pratitelja na sljedeće tri godine (2019.-2021.) za slijepe članove koji nisu samostalni u kretanju. Kako se taj projekt pokazao iznimno uspješan, te sa mnogim pozitivnim iskustvima kojim su i sami članovi svjedočili i na skupštini nastavljamo sa radom na obostrano zadovoljstvo. Također, predsjednik i članovi Udruge iskazuju zadovoljstvo Europskim projektom, koji se provodi već godinu dana, gdje se pruža korisnicima usluga pratnje, te pomoć u različitim socijalnim aktivnostima (odlazak k liječniku, stomatologu, u ljekarnu, trgovinu, poštu, banku, Centar za socijalnu skrb, kulturno-zabavne institucije, općine, matični ured itd.), te ovisno o potrebi slijepe osobe – pomoć pri obavljanju administrativnih poslova slijepim osobama koje žive same i nemaju obveznika uzdržavanja niti članova obitelji u bližoj okolici – čitanje (dokumenata, pošte, uputnica, doznaka, recepata, uputa za korištenje itd.) i pisanje po potrebi.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 465.120,00 kn, dok je sufinancirano od strane Eu također 465.120,00 kn. Trajanje projekta 27.11.2017.-27.11.2019.

Nakon službenog dijela, uslijedio je tradicionalni domjenak te druženje povodom blagdana Svete Lucije, zaštitnice vida.

(Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge slijepih Ogulin. Za više informacija o EU fondovima, molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr)