Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje Udruzi proizvođača i prerađivača ogulinskog kupusa

Sinoć  je u Hotelu Esplanade u Zagrebu  održana svečana dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018.

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-ova, zadruge, udruge, iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice, pa tako i ogulinska, bili su uključeni  u nikad veći projekt Suncokret ruralnog turizma. Akcijom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.

Ove godine broj prijava bio je rekordan, a nakon  faze obilaska i ocjenjivanja svih prijavljenih,  na svečanoj dodjeli nagrada koja se svake godine održava u prosincu u Zagrebu, najboljima su sinoć dodijeljene Zlatne, Srebrne i Brončane plakete, te posebna priznanja u sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Zaštićeni proizvodi.

Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, koja je već šestu godinu organizator akcije pozdravila je brojne goste, među kojima su bili predstavnici hrvatske Vlade i raznih ministarstava, te Hrvatske turističke zajednice.

Jednu od nagrada primio je Marinko Sabljak,  i to u kategoriji “Nositelji zaštićenih oznaka hrvatski otočni proizvod, zaštićena oznaka  zemljopisnog podrijetla, zaštićena oznaka izvornosti, oznaka zajamčenog tradicionalnog specijaliteta”. Nagradu je primio uime Udruge proizvođača i prerađivača ogulinskog kupusa, na čijem je čelu, a podršku su mu pružili  gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, koji su nazočili svečanoj dodjeli nagrada.

Tako se za naše ogulinsko zelje i sinoć čulo i to samo riječi hvale, a jednu od nagrada primili su i naši susjedi, iz Turističke zajednice Vrbovsko, za organizaciju “Bundevijade”.