“Rukometna pila humanosti” razveselila potrebite obitelji-bilo je sreće, ali i suza

Rukometni klub Ogulin nedavno je organizirao humanitarnu akciju “Pali pilu humanosti”, u sklopu koje je odigrana  utakmica protiv Gospića. I ovom prigodom ogulinski su rukometaši željeli pomoći potrebitima, te su prikupljali prehrambene proizvode za  socijalno ugrožene stanovnike, nastojeći im bar donekle uljepšati predstojeće blagdane.

Rukometaši Ogulina ovakve akcije organiziraju već godinama, nastojeći potaknuti i sve druge da u dane blagdana daruju i obraduju one koji su pomalo zaboravljeni.
Ovom prigodom skupljeno je prehrambenih proizvoda za petnaestak socijalno ugroženih starijih stanovnika, a rukometaši su ih u petak obišli kako bi im podijelili bogate blagdanske pakete koje su prikupili u spomenutoj humanitarnoj akciji.
Pakete su osobno nosili,  kako bi se upoznali s ljudima koje pomažu.
Trener Dubravko Dragičević  potiče njihovu  akciju, a u dijeljenju je pomogla i predstavnica roditelja Mira Rumenovć. Dolazili su bez najave, a  naši iznenađeni sugrađani su ih dočekivali sa suzama, koje su se miješale sa srećom, zbog toga što su se uvjerili da postoje mlade osobe koje mogu biti ponos Ogulina.
Poželjeli su rukometašima puno pobjeda, iako su oni već odnijeli onu najveću pobjedu, pobjedu ljudskosti.
U ovim emotivnim susretima suze nisu krili ni naši mladi rukometaši, ponosni što su nekom uljepšali blagdane.

Facebook Comments