Osveta Milana Bandića: Nisu ga htjeli podržati pa je sa svih dužnosti smijenio ne samo njih, nego i članove njihovih obitelji

Nakon što je došlo do raskida koalicije Neovisnih za Hrvatsku sa Strankom rada i solidarnosti Milana Bandića u zagrebačkoj skupštini zbog čega je i samo izglasavanje proračuna grada Zagreba za iduću godinu bilo upitno, čelnici Neovisnih za Hrvatsku kao i njihovi stranački kolege, te članovi obitelji ostali su bez svojih imenovanja u gradu Zagrebu, piše Večernji list.
Zlatko Hasanbegović maknut je iz vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih prestala je biti članicom vijeća Lisinskog, dok je trenutačna pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer smijenjena s pozicije članice upravih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt.
Pozicije su izgubili i članica predsjedništva Neovisnih Dijana Machala koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba i Krunoslav Ivanišin koji je bio na listi Neovisnih za Hrvatsku, te koji je do nedavno bio i član vijeća Muzeja suvremene umjetnosti.
Odlazak iz koalicije osjetili su i članovi obitelji Neovisnih za Hrvatsku. Naime, iz upravnog vijeća Arheološkog muzeja smijenjena je rođakinja Brune Esih Matea Brstilo Rešetar, a iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja maknuta je Zrinka Jonjić, koja je rodbinski povezana sa članom predsjedništva stranke Tomislavom Jonjićem. (net.hr)

Facebook Comments