Aktualno OG sada Ogulin

Lovci postupaju po naredbi Ministarstva poljoprivrede

Kraj 2018. godine lovci lovačkih društava Klek i Ogulin proveli su radno, u uređenju lovačkih domova Humac i Barutana. Uz uređenje domova lovci su sanirali stare, te napravili nove odložne jame za zbrinjavanje nusproizvoda nastalih prilikom odrobljavanja odstreljene divljači.

20.12.2018. na snagu je stupila Naredba o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači sa ciljem smanjenja širenja afričke svinjske kuge na teritoriju Republike Hrvatske. Naredbom se određuje smanjenje brojnog stanja divlje svinje (Sus scrofa L.) te provedba biosigurnosnih mjera prije, tijekom i poslije svakog lova u skladu s Naredbom o mjerama za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge na području Republike Hrvatske.

Nakon radova lovci su upoznati sa svim biosigurnosnim mjerama, te im je praktično pokazano na koji način će vršiti dezinfekciju pomoću opreme i sredstava koje je društvo dokupilo i u potpunosti opremilo spremišta u obje lovačke kuće.

U njihovim lovištima nije zabilježen virus afričke svinjske kuge, te se nadaju da će tako i ostati što će pokušati spriječiti svim navedenim radnjama.

Naredba se može pronaći u Narodnim novinama NN115/2018 od 20.12.2018.(foto. Facebook LD KlekOgulin)