Aktualno Županija

Idiote, ovo nije smetlište!

Idiote, ovo nije smetlište! One koji smatraju da su šume mjesto za otpad, kod dugoreškog izletišta dočekala poruka
Dugoreška Čistoća često izlazi na teren i uklanja smeće koje su nesavjesni građani odbacili, najčešće u šumama u blizini grada. Prije nekoliko dana, kako bi upozorio građane da ne čine više ovakve stvari, predsjednik najvećeg dugoreškog Mjesnog odbora Trešnjevka, Drago Polović objavio je fotografije koje je snimio u redovnom obilasku i šetnji.

– Odbačeni krupni otpad pronašao sam na šetalištu od Duge Rese prema Gršćakima. Često tuda prolazim, kao i puno drugih šetača koji idu na izletište Sveti Duh. Ovo nije prvi puta da nailazim na smeće koje je netko od nesavjesnih građana dovezao i odbacio u šumi tik uz šetnicu. Jako me žalosti kad vidim ovako nešto. Smatram da svi zajedno moramo čuvati naše mjesto i naš grad, jer on je naše ogledalo – kazao je Drago Polović.

Na naše pitanje tko je postavio napis na kojem piše „Idiote ovo nije smetlište“ odgovara kako Mjesni odbor nije. Možemo samo nagađati, da je autor napisa vlasnik parcele, koji je s pravom bijesan, ali nažalost i nemoćan u borbi s ovakvim pojedincima.

U nekoliko navrata slična situacija dogodila se i na Vinici, a jednom prilikom netko je tamo doslovno preselio dotrajali dnevni boravak. Nikad nećemo shvatiti kako je netko u stanju uložiti toliko truda i energije da utovari ovakve krupne stvari i onda ih skrivajući se, izbaci u šumi.

– Kao građani moramo se ponašati savjesno, počinjem uvijek od sebe, pa sam tako upozorio i mještane da se ponašaju odgovorno i kod zimske službe, te da premjeste automobile ako smetaju. Kao predsjednik MO –a obavijestit ću Čistoću i oni će kao i do sada doći i očistiti, ali to nije rješenje problema, kaže nam Polović te pojašnjava kako je nedavno dobilo obavijest da će se ubuduće krupni otpad iz MO odvoziti jednom godišnje, a ne kao do sada dva puta.

Obzirom na ovakvu odluku, ako se brzo ne promijeni, smeća u šumama ubuduće moglo bi biti još i više.(KAportal)