Aktualno OG sada Ogulin

Potpisivanje ugovora o stipendiranju

Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata Grada Ogulina održat će se u Gradskoj vijećnici sutra u petak, 4. siječnja 2019. godine. Početak je zakazan  za 13,00 sati.

Podsjetimo, 13. studenog 2018. godine, donesena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Ogulina za školsku/akademsku godinu 2018./2019.
Radi se o 20 stipendija za učenike i to 6 stipendija za darovite učenike, 8 stipendija za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja i 6 stipendija za učenike slabijeg socijalnog stanja, te 21 stipendija za studente  7 stipendija za darovite studente, 7 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja i 7 stipendija za studente slabijeg socijalnog stanja.

Ove godine neiskorištene stipendije iz pojedinih kategorija preraspodjeljuju se u druge kategorije kako bi što više mladih dobilo tražena sredstva.
Povjerenstvo za stipendiranje učenika studenata nakon obrade pristiglih prijava kandidata i utvrđenih prijedloga rang lista utvrdilo je da je u kategoriji „Studenti slabijeg
socijalnog stanja“ ostalo neiskorišteno 6 stipendija te se po utvrđenom prioritetu kategorija iste preraspodjeljuju u kategoriju „Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja“. Budući da je jedina studentica s Rang liste „Studenti koji su slabijeg socijalnog stanja“ odustala radi ostvarivanja državne stipendije, sukladno prioritetu kategorija stipendija se preraspodijeljuje na kategoriju „stipendije za darovite studente“.