Beljak: Bandiću više neću ni ruku pružiti

“Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, izjava je šefa HSS-a Kreše Beljaka na božićnom primanju Srpskog narodnog vijeća, koju su mu kritičari zamjerili. Komentirao je to jutros za Studio 4.

– Ta izreka da je obrnuto izgovorena, dakle jedinstvo i bratstvo, onda bi se tu lako dodala i sloboda. Naime, to je geslo francuske revolucije, koja je temelj cjelokupne zapadne civilizacije. Ne treba mrziti druge. Oprostiti, to je temelj kršćanskog nauka, ne vidim ništa u tome sporno. Dok se mi vrtimo sa svojim problemima, a oni sa svojim, obje države propadaju. Ja kao branitelj valjda mogu reći da je vrijeme da se razmišlja o budućnosti. Volio bih i da na njihovoj strani ima više onih koji su spremni priznati velikosrpsku agresiju 1991. pa da krenemo dalje, kaže Beljak.

Na upit zna li tko je izjavio “radimo kao da ćemo sto godina živjeti, a pripremajmo se kao da će sutra rat”, Beljak je rekao da ne zna. Nije znao niti tko je rekao “nemojmo se držati zakona kao pijan plota”, a što je također izjava Josipa Broza Tita.

– Mislio sam da je to izjavio Vladimir Šeks. On je njegov učenik, dodaje čelnik HSS-a. (hrt)

Facebook Comments