Traje grozničava potraga za nestalim djelatnicima, ronioci pronašli jedno tijelo

DRAMA U DUBROVNIKU NAKON POŽARA U HIDROCENTRALI Traje grozničava potraga za nestalim djelatnicima, ronioci pronašli jedno tijelo

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević potvrdio je da je u odvodnom kanalu pronađeno beživotno tijelo jednog od trojice nestalih radnika hidroelektrane kojeg su ronioci izvukli na površinu. Za drugom dvojicom još se traga. Požar u hidrocentrali Plat je ugašen. Pretpostavlja se da je uzrok požara tehničke naravi, a o uzroku će vještačenje provesti Centar Ivan Vučetić. Sva trojica djelatnika za kojima se traga su s područja Dubrovnika, javlja Dubrovački vjesnik.

U trenutku požara u hidroelektrani Plat bilo je devet ljudi, rekao je načelnik Pavličević. Šest ih je izvučeno i trenutno se nalaze u Općoj bolnici Dubrovnik, jedan je nažalost pronađen mrtav, a za dvojicom se još uvijek traga. Kako su radnici hidroelektrane obučeni za ovakve situacije, poznato je tek da su uzeli propisanu zaštitnu opremu. Prema neslužbenim informacijama, trojica radnika pokušali su skokom u odvodni kanal pobjeći od vatre, kojoj je, također neslužbeno, prethodila snažna eksplozija…

Dvojica od šestorice spšaenih radnika su u šok sobi, težina ozljeda i njihovo opće zdravstveno stanje zasad je nepoznato, dok su prva trojica koja su dovedena u bolnicu zbog gutanja dima sada bolje. Vatrogasci su još uvijek na terenu, a brod pomorske policije pretražuje područje oko hidroelektrane. Helikopter u Splitu spreman je za let u slučaju da se utvrde teže ozljede kod dvojice djelatnika hidrocentrale za kojima se još uvijek traga.

Požar koji je jutros planuo u hidrocentrali Plat sanirali su JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Župa dubrovačka i Konavle. Uzrok požara još nije poznat, zna se tek da mu je prethodila eksplozija. Pristupna cesta do Hidrocentrale Plat zasad je blokirana, a cijelim putem preko magistrale policija regulira promet, semafori su pogašeni kako bi se oslobodio put za vozila Hitne pomoći…(jutarnji.hr)

 

Facebook Comments