Aktualno OG sada Ogulin

“Moja planina” povezala nastavnicu i bivše učenike

KULTura sNOVA organizirala je  promociju međunarodne zbirke ANTOLOGIJA 3 FACEBOOK PJESNIKA u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu.

Na promociji je sudjelovala i prof.Valentina Ceranić čije su pjesme objavljene u sedam različitih međunarodnih antologija, zbornika i časopisa. Ovaj put predstavljena je pjesmom “Moja planina” s refleksivnim i pejzažnim motivima našega kraja.

Posebna vrijednost je u suradnji nastavnika i učenika, pa su tako njezini bivši učenici Petra Brozović (vokal) i Grgur Marut (elektr.gitara) s puno ljubavi uspjeli uglazbiti i izvesti pjesmu u Kulturnom centru u Zagrebu pred mnogobrojnom publikom.

„Antologija Facebook pjesnika koju KULTura sNOva izdaje treći put sama je po sebi jejedinstvena u svijetu budući da se po prvi put pojavljuju u jednoj knjizi pjesme pjesnika koji su počeli pisati na Facebook stranicama i drugim društvenim mrežama. Dolaskom društvenih mreža pojavilo se na tisuće pjesnika, a ova knjiga želi to zabilježiti kao fenomen jednog vremena….“ -iz osvrta urednika Zdravka Odorčića.

Ova međunarodna zajednička zbirka poezije uključuje 135 autora iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije, Kanade i Švedske.