Aktualno Županija

Gripe u Karlovačkoj županiji sve više, zbog komplikacija nekoliko pacijenata završilo i u bolnici 

Od početka sezone gripe do jučer je u Karlovačkoj županiji prijavljen 261 slučaj ove zarazne bolesti, od kojih je više od polovice oboljelo u samo tjedan dana.

Pokazuju to podaci Zavoda za javno zdravstvo, po kojima su u proteklih sedam dana prijavljena 134 slučaja gripe, od kojih najviše, 71, u Karlovcu. U Dugoj Resi je bilo 35, Ozlju 17, a 11 u Ogulinu. Prošli tjedan prijavljenih slučajeva gripe nije bilo u Slunju, a i treći tjedan za redom nema niti jedan slučaj, službeno, oboljelih od gripe u Vojniću.

Među oboljelima je, kao i od početka ovogodišnje sezone gripe, najviše, 92, onih u dobi od 30 do 64 godine, nema niti jedno dijete staro od 5 do 6 godina, niti beba mlađa od godinu dana, ali je gripom bilo zaraženo dvoje djece starosti od 1 do 4 godine, oboje u Ozlju. Među starijima od 65, očito najsavjesnijima u cijepljenju, 4 su slučaja gripe, sva četiri u Karlovcu.

Da gripa nije bezazlena bolest i da može izazvati komplikacije, pogotovo kod starijih osoba i kroničnih bolesnika, pokazuje i povećan broj pacijenata s upalama pluća u Općoj bolnici Karlovac. Nije, poručuju iz bolnice, nikakav dramatičan broj, ali se, ipak, zbog sigurnosti pacijenata, posjeti ne preporučuju.(KAportal)