Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski kulturno-kreativni kutak

U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održana su uvodna predavanja elemenata projekta Filmska kultura i kulturno-povijesni identitet i OG 3K -Ogulinski kulturno-kreativni kutak, koji su sastavni dio projekta OG Glas MUK Glas mladih u umjetnosti i kulturi Grada Ogulina.

Ciljevi ovih elementa projekta su razviti kod mladih socijalne i kreativne vještine i znanja te spriječiti njihovu socijalnu isključenost i antisocijalno ponašanje.

Mladi će se educirati o teorijskim i praktičnim osnovama filmske umjetnosti, osposobiti ih za svjesno i kritičko poimanje poruka s ekrana, razviti estetsku osjetljivost i sposobnost za otkrivanje umjetničke vrijednosti filmova.Krajnji cilj filmske radionice biti će snimanje po 2 filma.

Putem radionice OG 3K polaznici će proći kroz teme kao što su društvene mreže, PR – najava eventa, pisanje poziva, komunikacija s medijima i javim osobama, brainstorming, važnost neverbalne komunikacije i ostalo.

Stručni suradnici su Igor Jelinović, filmska radionica i Marija Salopek Mirosavljević.

Projekt će se provoditi do veljače 2020. godine a sve aktivnosti za sudionike su besplatne.

Sudjelovati mogu svi mladi od 15 do 25 godina koji se mogu javiti u Pučko otvoreno učilište Ogulin svaki radni dan od 7:00 do 15:00 sati, bilo osobno u Učilište na adresi Ivana Gorana Kovačića 2, Ogulin ili putem telefona na broj 047 522 257 ili putem elektronske pošte na adresu [email protected].