Aktualno OG sada Ogulin

Miko Kolić i dalje na čelu Hrvatskog časničkog zbora

Sinoć je održana izborna skupština Hrvatskog časničkog zbora, na kojoj su osim članova nazočili i brojni gosti, koje je pozdravio predsjednik Miko Kolić. U uvodnoj riječi istaknuo je važnost djelovanja i rada ove udruge koja je postala prepoznatljiva, što su svojim dolaskom potvrdili i svi oni koji su se na skupštinu odazvali.

Prilikom podnošenja izvješća o radu u proteklih godinu dana, Miko Kolić  je govorio je o aktivnostima u protekloj godini, zaključivši, kao i mnogi do sada, da su najveći problemi vezani uz nedostatak sredstava. Ipak, ovog puta ima razloga za zadovoljstvo jer, po njegovim riječima, udruga uskoro seli u novi prostor. Zahvalio je stoga  gradonačelniku Ogulina Daliboru Domitroviću koji je imao razumijevanja, te bi uskoro trebali preseliti u prostorije u kojima je donedavno djelovao Crveni križ, a koje su veće i pristupačnije  za sve članove  udruga koje tamo namjeravaju djelovati.

Izvješće o financijskom poslovanju podnio je rizničar Damir Kejžar, a Nadzornog odbora Ivica Sudarić, nakon čega se prišlo glasovanju o novom vodstvu Hrvatskog časničkog zbora. Kao što je bilo i za očekivati, povjerenje su članovi skupštine, njih 50,  dali dosadašnjem vodstvu, pa je tako na čelu ostao Miko Kolić. Evo što je on, vidno uzbuđen, nakon izbora poručio:

Za dopredsjednika je  izabran  Damir Kejžar, a za tajnicu Matea Luketić. Jednoglasno su izabrani i svi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, te Suda časti.

Na isti je način prihvaćen plan i program rada za ovu godinu, a  uslijedila je pozdravna riječ gostiju. Među njima  su bili gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović,  načelnici općina Tounj i Saborsko  Ivica Sopek i Marko Bićanić, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, predsjednica Udruge udovica Mira Rumenović, dopredsjednik Čaničkog zbora naše županije Igor Majetić, načelnik policijskih postaja Ogulin i Vrbovsko  Goran Vukelja i Danko Tomić, predsjednik udruge branitelja općine Josipdol Saša Poljak, te general bojnik Mate Pađen. On je, među ostalim, govorio o preustroju Hrvatske vojske, koja će se ticati i pričuvnog sastava.

Na kraju skupštine podijeljen su zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama koje su pomogle u radu i djelovanju Hrvatskog časničkog zbora u Ogulinu.