Aktualno Županija

Kreću pripreme za turističku sezonu, za mnoge prilika za posao: U Nacionalnom parku Plitvička jezera traže čak 460 radnika!

Nacionalni park Plitvička jezera raspisao je natječaj za zapošljavanje na određeno vrijeme za ukupno 460 radnika, koje planiraju angažirati tijekom turističke sezone, izvijestili su iz te javne ustanove.

Natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama, a rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače.

Svi ugovori o radu sklapaju se s izabranim kandidatima na određeno vrijeme, zbog povećanog opsega poslova u turističkoj sezoni 2019.

Prema broju potrebnih radnika, njih 268, prednjači podružnica hotelijerstva i ugostiteljstva. Pritom su najpotrebniji konobari, njih ukupno 61, za kuhare je ukupno raspisano 35 radnih mjesta, sobarice 26, čistačice 21, vešarice 19, koliko se traži i perača posuđa. Po brojnosti se izdvajaju i recepcioneri, kojih je ukupno potrebno 18, blagajnici (12) te 10 pomoćnih radnika – kosaca, kao i 10 kuhara za rad na roštilju.

U službi zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka traži se ukupno 42 izvršitelja, što između ostalog uključuje 10 pomoćnih radnika na održavanju staza i mostića, kao i 22 čistača u parku.

Služba prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i internog transporta potražuje ukupno 100 radnika, od čega na informatore, što uključuje i stjuarde panoramskog vlaka te blagajnike parkinga, odnosi ukupno 34 radnih mjesta. Traži se i 26 pomoćnika zapovjednika – “mornara”, zatim 17 čuvara parkirališta, vozači autobusa, traktora, kao i jedan zapovjednik broda.

Podružnici trgovine je potrebno 22 prodavača, što obuhvaća rad u marketima, suvenirnicama i vanjskoj prodaji sladoleda.

Služba zajedničkih poslova traži 19 izvršitelja, od toga najviše čuvara, 12, kao i jednog stručnog referenta zaštite na radu, koji ugovor o radu sklapa na nepuno radno vrijeme od 10 sati tjedno.

Podružnica održavanja tehnike i komunalne infrastrukture traži pet pomoćnih radnika, jednog električara za održavanje elektroopreme i instalacija te dva tesara, te naposljetku, služba ekonomsko-financijskih poslova potražuje jednog financijskog knjigovođu. (KAportal)