Aktualno OG sada Ogulin

Započelo projektiranje Obilaznice Ogulina

Jučer je u gradskoj upravi održan sastanak gradonačelnika s predstavnicima Hrvatskih cesta i projektantske kuće koja je ugovorila projektiranje Obilaznice Ogulina.

Hrvatske ceste d.o.o., investitor u projekt izgradnje Obilaznice Ogulina, i projektantska tvrtka Projektni biro P45 d.o.o. su prošli tjedan za izgradnju Obilaznice Ogulina potpisali ugovor za izradu idejnog rješenja i studije utjecaja na okoliš. Vrijednost ugovora iznosi 350 tisuća kuna s PDV-om. Trenutna procijenjena vrijednost projekta iznosi 200 milijuna kuna, no obzirom na zahtjevnost izvedbe treće faze radova i na rast cijena u građevinarstvu vjerojatno će ova procjena, nakon što bude dovršen idejni projekt, biti korigirana na više.

Rok za dovršetak idejnog projekta je tri mjeseca, zbog čega je projektant odmah krenuo s izradom dokumentacije, pa su predstavnici Hrvatskih cesta i tvrtke Projektni biro P45 d.o.o. posjetili Ogulin, kako bi s gradonačelnikom Ogulina dogovorili detalje kao što su faze izvedbe radova, lokacije križanja s županijskim cestama i druge, a isto kako bi od njega dobili informacije o stanju na terenu, potrebama grada, njegovih stanovnika i gospodarstva. Nakon sastanka gradonačelnik je s gostima obišao teren.

Na sastanku s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, njegovim zamjenikom Danielom Vukeljom  i savjetnikom za graditeljstvo Željkom Gračaninom,  iz Hrvatskih cesta sudjelovali su Ana Brebrić, predstavnica investitora, Sanja Bogdanović, šefica odjela za studije i Sanja Seljan, viša suradnica. Iz projektantske tvrtke Projektni biro P45 d.o.o. su sudjelovali Marko Jerinić, direktor i Ivan Turkalj, projektant suradnik, naš Ogulinac zaposlen u Zagrebu. Osim spomenute projektantske kuće na projektu sudjeluje i Institut IGH d.d. iz Zagreba.

Predstavnici Hrvatskih cesta su izrazili zadovoljstvo što se tiče kvalitete i razine pripremljenosti dokumentacije i potrebnih podloga koje su dobili iz Ogulina, što inače nije uobičajeno u odnosu na ostale ovakve zahtjeve koje su dobivali od drugih gradova. Također su čestitali gradonačelniku na upornosti i brojnim kontaktima, bilo pisanim ili osobnim putem, zbog čega je ovaj projekt iznenađujuće brzo krenuo u realizaciju.

Gradonačelnik je Hrvatskim cestama i projektantima obećao svu moguću pomoć vezano za provedbu projekta. Sada kad je projekt započet, interes grada je da bude što prije okončan kako bi se stanovnicima Ogulina i njegovim gospodarstvenicima omogućio normalan život i rad.

Kao kontakt osoba u gradskoj upravi određen je Željko Gračanin, koji je već na ovom prvom sastanku dobio niz zadataka koje treba izvršiti.