Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin i Ogulinci u prvom planu!

O Ogulinu i Ogulincima posljednjih dana može čuti i vidjeti cijela Hrvatska, pa i svijet. Naime, preksinoć je upriličena dodjela nagrada “Ponos Hrvatske”, a među onima koji su zaslužili da se tamo nađu bila je i obitelj Bulić, koja je udomila troje djece

– Kod nas je uvijek veselo, često se okupljamo i družimo, a obavezno proslavimo i svaki rođendan. Svi se lijepo slažemo, pomažemo jedni drugima, prava smo velika obitelj – izjavila je Ankica Bulić (61) iz Ogulina koja je sa suprugom Radom (66) prije 18 godina unatoč tome što su oboje nezaposleni i što su tada imali svoje dvoje već odrasle djece Mace (40) i Božidara (37) odlučili su dom pružiti još troje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, danas odraslim ljudima Mariji (25), Milanu (24) i Damiru (22).

Uz njih je na dodjeli je bio i Stjepan Kirasić iz Josipdola, koji prošlog ljeta iz prevrnutog, gorućeg automobila spasio svoju sestru i njenog supruga.

Pored toga, sinoć je u programu HRT-a prikazana prva od dvije emisije “Lijepom našom” koja je prošlog tjedna snimljena u našem gradu, u prepunoj sportskoj dvorani kraj Prve osnovne škole. Druga emisija na rasporedu je u subotu 9. veljače.

Ovih dana u našem gradu boravi još jedna ekipa HRT-a, zbog snimanja emisije o ogulinskom kraju, a iz serijala “Otkrivamo Hrvatsku”, pod redateljskom palicom Tatjane Rau. Nakon što su  snimili kadrove iz Zavičajnog  muzeja i Ivanine kuće bajke,  snimljen je dio o ogulinskom kiselom kupusu, jezeru Sabljaci i Lovačkom društvu Klek. Jučer Snimali su središte grada, gdje im je izjavu dala direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, a kako doznajemo bili su i u ponosu ogulinskog gospodarstva, tvrtki Bjelin. Slijedi još snimanje kulturno umjetničkih društava,  kao i preostalih prirodnih i kulturnih ljepota Ogulina.