Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kažu da bi nam to donijelo poljoprivrednu renesansu: ‘Od trave nitko nije umro’

NEZAVISNI SELJACI HRVATSKE TRAŽE POTPUNU LEGALIZACIJU MARIHUANE Kažu da bi nam to donijelo poljoprivrednu renesansu: ‘Od trave nitko nije umro’

Nezavisni seljaci Hrvatske (NSH) založili su se u subotu u Zagrebu za legalizaciju kanabisa, i u medicinske i u rekreativne svrhe, jer to, kako smatraju, može imati pozitivan učinak na razvoj poljoprivrede i sela, ali i na industriju i turizam.

Predsjednik NSH Mato Mlinarić ustvrdio je na konferenciji za novinare na zagrebačkoj tržnici Dolac kako konzumacija kanabisa ne stvara ovisnost, a biljka ima ljekovita svojstva za razliku od duhana i alkohola koji su legalni, a koji dokazano uzrokuju ovisnost i štetni su po ljudsko zdravlje.

“Od marihuane nitko nije umro, a od duhana i alkohola koji su uređeni zakonom ljudi svakodnevno umiru i oboljevaju”, izjavio je Mlinarić.

Drži da bi legalizacija kanabisa u Hrvatskoj utjecala na intenziviranje poljoprivredne proizvodnje jer je riječ o visoko dohodovnoj kulturi koja je isplativija za uzgoj od tradicionalnih poljoprivrednih kultura. Smatra kako bi to dovelo do povećanja poreznih prihoda države dok bi se najbrži utjecaj vidio u turizmu.

Kao primjer mogu poslužiti države koje imaju legaliziran kanabis od kojega prihoduju velika sredstva, rekao je.

Mlinarić je stoga pozvao ostale stranke i udruge da im se pridruže u kampanji, a hrvatsku Vladu da razmisli o donošenju zakona o legalizaciji kanabisa. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal