Auto svijet Hrvatska i svijet Svijet

Sad se zna odakle mu novac: Blokirani računi studentu koji je kupio penthouse i Bentley

Londonski student uplatio je 390.000 funti (više od 3 milijuna i 200 tisuća kuna) za luksuzni penthouse, ali sada će morati vratiti više od pola milijuna funti, piše Bloomberg. Naime, nacionalnu kriminalističku agenciju Ujedinjenog Kraljevstva zaintrigiralo je otkud jednom studentu takva svota novaca, pa su pokrenuli istragu.

Ispostavilo se da je riječ o Vladu Luci Filatu, 22-godišnjem sinu bivšeg moldavijskog premijera Vladimira Filata koji trenutno služi devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog presude iz 2016. godine da je sudjelovao u nestanku 1 milijarde dolara iz tri moldavske banke. Kriminalistička agencija posumnjala je da je Vlad Luca stan u Londonu kupio sa sredstvima koje je njegov otac ilegalno stekao, pa su tako zamrznuli tri njegova bankovna računa sredinom 2018. godine.

Budući da nema registrirane prihode u Engleskoj, izvodi iz bankovnih računa pokazali su da je luksuzan život sina bivšeg premijera uglavnom financiran uz pomoć velikih depozita koji su uplaćivani preko stranih kompanija, uglavnom registriranih na Kajmanskim otocima i u Turskoj.

Inače, nakon što se u London preselio u srpnju 2016. godine, Vlad Luca trošio je pozamašne svote novca na luksuzni životni stil, koji je uključivao i 200.000 funti teškog Bentleya. Zbog svega je ovog tjedna londonski sudac Michael Snow izdao nalog da se s tri zamrznuta računa Vlada Luce Filata, oduzme gotovo pola milijuna funti.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Mladić pao s 24 ukradena respiratora! Nabavio ih u Švedskoj, skrivao ih u zagrebačkoj krčmi

OgPortal

Amnesty International ispričao se Navaljnom jer mu je povukao status ‘zatvorenika savjesti‘

OgPortal

Predsjednici zemalja EU-a uputili pismo građanima povodom Dana Europe

OgPortal

DIP objavio tehničke upute za izborni dan

OgPortal

Plenković: Dobra svaka ideja koja dovodi do smanjenja cijene cjepiva

OgPortal

Hrvatsko zdravstvo grca u dugovima, 90 posto liječnika iz KBC-a Split tužilo je bolnicu, iznosi koje će dobiti uopće nisu mali

OgPortal